۱۳۹۶ اردیبهشت ۲۶, سه‌شنبه

«دریاچۀ طاق بستان ناگهان ناپدید شد»!



«دریاچۀ طاق بستان ناگهان ناپدید شد»!
«طاق بستان»، در نزدیکی کرمانشاه، در غرب ایران، مجموعه یی است از سنگ نگاره ها و سنگ نوشته های دورۀ ساسانیان که قِدمَت آن به قرن سوم میلادی می رسد. چشمه هایی که به دریاچه طاق بستان می ریزند، از دورۀ ساسانی و پیش از آن تا کنون همیشه پر آب بوده اند. نقاشی زیر اثر اوژن فلاندن، نقّاش و معمار و ایران شناس فرانسوی، که در سال 1851میلادی ترسیم شده، این پرآبی را به خوبی نشان می دهد:

عکسهای دو سه سالۀ اخیر دریاچه طاق بستان هم نشان از پرآب بودن این دریاچۀ باستانی است. مانند عکس زیر:


 تابلوهای هشداردهنده نسبت به عمق زیاد آن، گواه حجم و ژرفای زیاد این دریاچۀ کهن پیش از «ناپدیدشدن» آن است.

(«لطفاً ازنزدیک شدن به دریاچه خودداری فرمایید. به دلیل عمق زیادِ دریاچه، لطفاً مواظب کودکان خود باشید»)
 دریاچ
ۀ چند هزارسالۀ «طاق بستان» همچنان پرآب و بی گزند بود تا این که حدود دو سال پیش، «یکشبه» ناپدیدشد!
 خبرگزاری «فارس» در روز 20 تیر1394 در گزارشی زیر عنوان «خشکیدن چشمه های هزارساله. سراب "طاق بستان» خشکید. ناپدیدشدن یک شب
ۀ یک دریاچه!» نوشت:
 «چشمه های چند هزارسال
ۀ سرابِ طاق بستان کرمانشاه به طور ناگهانی و ظرف 24 ساعت خشکید و از دریاچۀ زیبای پر از آب، تنها یک استخر خالی به جا مانده است... دومینوی خشکیدگی سراب‌ها و تالاب‌های استان، این بار به چشمه‌ های هزار ساله سراب طاق بستان رسید؛ این دریاچه به ‌طور کاملاً ناگهانی ظرف 24 ساعت در دل زمین ناپدید شد».


بنا به این گزارش، «مدیر "پایگاه میراث فرهنگی طاق بستان" ... در حاشیه بازدید از این دریاچه در گفتگو با خبرنگار "فارس" در کرمانشاه اظهار کرد: "تا به حال هیچگاه شاهد خشک شدن یکباره این دریاچه نبودیم".


علیرضا مرادی بیستونی بیان داشت: "این دریاچه تا چهارشنبه هفته گذشته کاملاً پر از آب بود، امّا روز پنج‌شنبه، به یکباره، شاهد خشک شدن این دریاچه با چشمه‌ های چند هزار ساله بودیم"...». 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر